20 اردیبهشت 1399 - 11:30 شناسه خبر: 11934 نسخه چاپی

فائو:

کرونا قیمت های جهانی مواد غذایی را کاهش داد

کرونا قیمت های جهانی مواد غذایی را کاهش داد فائو:
قیمت های جهانی مواد غذایی در ماه آوریل سال 2019 به دنبال تاثیرات اقتصادی و لجستیکی پاندمی کووید 19 و افت قابل ملاحظه تقاضای بسیاری از کالاها، کاهش یافت.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد در آخرین گزارش خود از تغییرات قیمت مواد غذایی در ماه آوریل سال 2019 اعلام کرد شاخص قیمت کل مواد غذایی با 3.4 درصد کاهش نسبت به ماه گذشته به 165.5 واحد رسیده است.

 

شاخص قیمت شکر در این دوره با 14.6 درصد کاهش نسبت به ماه مارس 2019 به کمترین میزان خود در 13 سال گذشته رسید. کاهش قیمت های جهانی نفت خام تقاضا برای چقندر قند برای تولید اتانول را کاهش داده و تولید را به سمت تولید شکر و د رنتیجه افزایش عرضه سوق داده است. در این میان، اقدامات محدود کننده برخی کشورهای جهان نیز به کاهش تقاضای جهانی این محصول دامن زده است.

 

شاخص قیمت روغن نباتی نیز در ماه آوریل 2019 به دنبال افت قیمت های روغن پالم، سویا و کلزا، 5.2 درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافته که کاهش تقاضای جهانی برای بایوفیول ها به همراه کاهش تقاضا در بخش غذا، افزایش بیش از انتظار عرضه جهانی روغن پالم و سویااز دلایل اصلی افت شاخص گزارش شده است. 

 

شاخص قیمت لبنیات نیز در این دوره به دنبال کاهش قیمت های کره و پودر شیر، با کاهش 3.6 درصدی مواجه بوده است به طوری که این کاهش قیمت عمدتا به دنبال افزایش موجودی صادراتی، افزایش موجودی انبار، تقاضای وارداتی ضعیف و کاهش فروش رستوران ها در نیمکره شمالی رخ داده است.

 

شاخص قیمت گوشت در ماه آوریل نسبت به ماه گذشته 2.7 درصد کاهش یافته است به طوریکه افزایش تقاضای نسبی از سوی چین نتوانسته است کاهش تقاضای وارداتی از سوی سایر کشورها را جبران کند چراکه اکثر کشورهای تولیدکننده تحت تاثیر تنگناهای لجستیک و کاهش تقاضا از سوی سرویس های غذایی مواجه شده اند.

 

به گفته اقتصاددان ارشد فائو، پاندمی کووید 19 هر دو طرف عرضه و تقاضای گوشت را تحت تاثیر قرار داده است؛ بسته شدن رستوران ها و کاهش درآمد خانوارها تقاضای جهانی این محصول را کاهش داده و کمبود نیروی کار در بخش فرآوری سیستم های تولید این محصول را در کشورهای عمده تولیدکننده تحت تاثیر قرار داده است.

 

شاخص قیمت غلات اما در این دوره تنها به میزان اندکی کاهش یافته است؛ قیمت های جهانی برنج و گندم در ماه آوریل افزایش چشمگیری داشته اند در حالی که قیمت ذرت با کاهش قابل ملاحظه ای روبرو شده است. متوسط قیمت جهانی برنج 7.2 درصد نسبت به ماه گذشته عمدتا به علت محدودیت های صادراتی توسط کشور ویتنام افزایش یافته است. قیمت های جهانی گندم نیز به دنبال گزارش هایی مبنی بر تکمیل شدن سریع سهمیه صادرات از سوی روسیه، 2.5 درصد افزایش یافته است. قیمت غلات سخت شامل ذرت اما در این دوره به دنبال کاهش تقاضا هم در بخش نهاده دامی و هم در بخش بایوفیول ها، 10 درصد نسبت به ماه گذشته کاهش یافته است.